Bebisar i kyrkan

Bara för att du blivit mamma (eller pappa) så behöver du inte sluta gå till kyrkan. Det är helt accepterat att ha bebisar med sig i kyrkan och om någon blir störd så är det deras problem, inte ditt. Dock kan det vara bra att förbereda sig inför kyrkobesöket för att göra det så smidigt som möjligt.

  • Anländ så sent som möjligt – Du vill inte sitta och vänta på gudstjänsten allt för länge, bättre att komma precis innan den börjar.
  • Hitta en familjesektion – Hitta gärna en plats nära andra föräldrar med barn. Nummer ger styrka! Och barn fascineras ofta av andra barn och håller sig på så sätt lugnare.
  • Ta med en skötväska ämnad för kyrkbesök – I denna skötväska kan det finnas resurser för ca 2 timmar. Tysta leksaker är bra att ha med sig, till exempel färgglada tygbitar eller vindsnurror som man kan blåsa på.
  • Var hårdhudad – Du vill såklart visa hänsyn till andra kyrkobesökare, men om du får ”onda ögat” av någon när din bebis börjar föra oväsen så kom ihåg att detta är deras problem, inte ditt.

bebis

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *